Home
Help
Advies
Over M & SP
Partners

 

Advies

Strategisch en structureel advies
Uw onderneming verandert voortdurend. Vaak is dat nodig: een andere markt, andere klanten, nieuwe medewerkers. Soms is dat juist niet de bedoeling: een doordacht marketingconcept dat in de loop der tijd verwatert, of procedures die veranderen in bottlenecks. M&SP Consult kan u in beide gevallen helpen om uw onderneming op koers te houden. Hieronder een paar voorbeelden.

Structuren en procedures
Tijdens de dagelijkse werkzaamheden is het moeilijk om afstand te nemen. M&SP Consult kan u bijvoorbeeld helpen met een nieuwe set procedures en taakverdelingen, op basis van uw doelstellingen en strategie. Inhoudelijke inrichting van uw CRM- of ERP-systeem is een ander voorbeeld. De keuzes die u in customer relationship management maakt (branches, productgroepen, opvolgingsstramienen, rapportages) moeten aansluiten op uw doelstellingen en uw procedures.

Productportfolio doorlichten
Soms lopen producten om 'onverklaarbare' redenen opeens minder. Of er is sprake van frictie' in de markt, maar u kunt het niet benoemen. Een buitenstaander als M&SP Consult kan hier met een frisse blik naar kijken en u van onafhankelijk advies dienen. Het kan u bijvoorbeeld helpen om u meer op uw winstgevende kernactiviteiten te richten, om verliesgevende producten te promoten of juist af te stoten, of om de keuze te maken tussen specialisatie of generalisatie.

Monitoring en bewaking
U hebt een prachtig marketingplan met bijbehorende procedures. Eén kickoff-meeting is dan niet voldoende. M&SP Consult houdt voor u de vinger aan de pols, en houdt u op de hoogte. Volgen uw medewerkers nog steeds de afgesproken procedures? Voldoen de resultaten aan de verwachtingen? Treden er bottlenecks op? Ontstaan er nieuwe kansen? Moeten de procedures of het plan worden bijgesteld? U hebt er geen omkijken meer naar, behalve als er een knoop moet worden doorgehakt. Noem het zoals u wilt: retainerovereenkomst, onderhoudscontract of abonnement; M&SP Consult komt gewoon regelmatig bij u langs.

Sparring partner
Uw medewerkers zeggen alleen ja en amen op uw plannen. Boks eens een rondje met M&SP Consult, die zegt u waar het op staat op basis van jarenlange kennis en ervaring. Een workout die u geen knockout maar een beter doortimmerd plan oplevert. En een wekelijks of maandelijks rondje kan u helpen om uzelf en uw onderneming fit en scherp te houden.

Focus en prioriteiten
Tientallen klanten, honderden opdrachten, duizenden todo's. Te weinig tijd, zelfs niet om nieuwe medewerkers te werven, laat staan voor nieuwe klanten.

Praat eens een half uurtje met M&SP Consult. Een kleine investering die u veel kan opleveren. Advies om uw werk efficiënter te structureren, prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Zodat u díe ballen hooghoudt die u geld opleveren, en ze ook niet hoger houdt dan nodig.


Marketing & Sales Process Consult, Cabralstraat 4N, 1057 CG Amsterdam
020 - 683 47 66 KvK Amsterdam 342.72.705 BTW nr. NL 1868.51.935.B01

contact@marketingimprovement.nl